Heerlijk weer om te voetballen dit weekend. Je kunt er reikhalzend naar uitkijken na een periode met veel onregelmatigheid in het speelschema. Vooral in het pittoreske Epse zullen ze extra zin hebben in een potje ballen. Tot nog toe is er door de sympathieke ploeg slechts acht keer afgetrapt om een wedstrijd te beginnen.

Door Corona is het in het amateurvoetbal een hele opgaaf om de competities op tijd te beëindigen. Door grote inzet van spelers en arbitrage, die ook midweeks veel in actie komen, lijkt het allemaal te lukken en daar zag het in oktober echt nog niet naar uit.

Er zijn natuurlijk altijd situaties waarin dit extra lastig is en ons viel de situatie op in de vijfde klasse E Oost op zondag. Het keurkorps van de Epse heeft op het moment van schrijven (begin april) nog maar acht wedstrijden gespeeld. Dat betekent dat ze vanaf september gemiddeld maar een wedstrijd per maand hebben kunnen spelen en omdat ze totaal 20 wedstrijden moeten spelen, zullen ze in 2 maanden er nog 12 moeten voetballen. “Wat is hier gebeurd?” vroegen wij ons af en we gingen op onderzoek uit.

Epse zelf heeft er alles aan gedaan om te voetballen: zo werd er zelfs een wedstrijd verplaatst om toch te kunnen spelen. Ook worden er extra oefenwedstrijden gespeeld om weer in het ritme te komen. En dat is hard nodig bleek onlangs in de oefenpot tegen RDC toen een 0-3 voorsprong bij rust in de tweede helft helemaal werd weggegeven: het werd een 5-3 nederlaag … geen wonder met zo weinig wedstrijden in de benen. Wij horen geluiden dat de selectie het liefst vlak voor de kantine traint (wie doet dat niet overigens), waardoor dat deel van het hoofdveld slecht bespeelbaar is, wat soms de reden was dat de consul het veld moest afkeuren. Toch hebben ze van de acht gespeelde wedstrijden er vijf thuis kunnen spelen en maar drie op bezoek bij de tegenstander.

In Epse gaan hardnekkige geruchten dat dit komt, doordat de tegenstander regelmatig greep naar het wapen van afgelasting, terwijl de echte reden was dat er door Corona en of blessures geen representatief team kon worden opgesteld. Gelukkig was het dit weekend heerlijk voetbalweer, maar u raadt het al: ook nu werd de wedstrijd van Epse voor de tigste keer in ‘successie’ van het programma gehaald.

Door dit alles moet Epse de laatste weken echt aan de bak en wij wensen ze daarbij veel succes. Daarom maar de dringende, doch vriendelijke oproep aan onze scheidsrechters: s.v.p. geen wedstrijden van Epse meer afgelasten, anders voetballen ze in juli nog….

 

De wedstrijden van Epse tot nu toe:

26/09 Epse – Sallandia 0-1

31/10 Epse – Go-ahead 1-3

14/11 SHE – Epse 0-2

21/11 Epse- VenL 7-3

28/11 Wissel – Epse 0-4

03/03 Epse – Voorst 1-2

13/03 Epse – Wesepe 4-0

03/04 Epse – Wissel 4-3