Alleen de punten tellen

Voor uw columnist was het een week van pieken en dalen. Een grote teleurstelling was het dat er toch een foto opdook van de onlangs door hem gefloten wedstrijd bij Helios 6.

U ziet een keurige scheidsrechter die goed op buitenspel let maar waar het positie kiezen niet echt optimaal is op het moment dat de fotograaf afdrukt.

 

Maar een absoluut hoogtepunt was het 0-0 gelijkspel van de Eagles bij Ajax. Deze column wordt in Deventer goed gelezen en de 11-1 voorspelling deed bij Kees van Wonderen en zijn mannen alle alarmbellen rinkelen. Het was zelfs het onderwerp in de spelersbus: wat er ook gebeurt we gaan niet de dubbele cijfers tegen krijgen! Als trouwe lezer weet U uiteraard dat deze voorspelling niet serieus was: het was enkel bedoeld om de Eagles optimaal te motiveren en dat is dus geweldig gelukt! Mocht er toch iemand twijfelen aan het voorgaande: hierbij de juiste voorspelling voor komende dinsdag Nederland tegen Noorwegen, dat wordt 3-1.

Met een interland weekend voor de boeg is het interessant om eens even over de grenzen te kijken. Het ontslag van Koeman heeft Barcelona duidelijk goed gedaan want ze kwam in de uitwedstrijd tegen Celta de Vigo zomaar met 0-3 voor. Nu nog leren om zo’n voorsprong te behouden en het komt weer helemaal goed.

In Engeland werd Daniel Farke ontslagen als trainer van Norwich: opmerkelijk want dit gebeurde drie uur nadat Norwich de eerste overwinning had geboekt. Dan win je een keer als trainer en dan is het weer niet goed. Newcastle heeft nu wel geld om de trainer te ontslaan want het eigendom van deze club is in handen gekomen van een aantal dubieuze maar wel rijke mannen uit Saoedi-Arabië waardoor het op papier de rijkste club ter wereld is geworden. Benieuwd hoe dit verder gaat … voorlopig staan ze op een degradatieplaats.

Dat trainer Ballardini bij Genoa is ontslagen is veel minder verassend want dit was al de vierde keer dat hem dat bij deze club gebeurde. Ook in 2011, 2013 en 2018 werd hij vroegtijdig de laan uitgestuurd. Hij zal volgend seizoen wel weer opnieuw solliciteren …

Voor de echte sensatie moeten we in België zijn. Royale Union Saint-Gilloise is na 48 jaar gepromoveerd naar de hoogste Belgische klasse en staat met 4 punten voorsprong bovenaan. Go Ahead doet het fantastisch maar het is toch niet voor te stellen dat ze koploper wordt … In België gebeurt dit dus gewoon. Het roemruchte Anderlecht staat op 8 en Standard Luik verkeert zelfs in de onderste regionen.

Voor al onze deelnemers aan de eredivisiepoule een troost: als we de Belgische competitie hadden moeten voorspellen was het helemaal een fiasco geworden …