De uitslag van de Boerenverstand eredivisiepoule van vorig seizoen volgt, zoals beloofd, op de openingsavond van het nieuwe seizoen. Die avond is meteen ook de uiterste datum dat het formulier voor het nieuwe seizoen moet worden ingeleverd.

We hebben een nieuwe opzet van de poule bedacht met kansen voor iedereen, want de ranglijst wordt nu niet bepaald door de meeste punten, maar door het aantal tegendoelpunten dat een ploeg incasseert. De ploeg met de meeste tegendoelpunten zet u dus op één en de ploeg met de minste tegendoelpunten als laatste. Dick Toorneman heeft vooraf al aangegeven Ajax altijd bovenaan te zetten en hoewel hun verdediging tegen PSV zo lek als een mandje was, denken wij niet dat Dick op deze manier hoge ogen gaat gooien…

De puntentelling wordt als volgt:
– Nummer 1 goed is 50 punten-
– Een andere ploeg op de goede plek in de eindstand is 25 punten
– Een ploeg fout in de ranglijst is twee strafpunten voor iedere plaats dat fout is voorspeld (bijvoorbeeld Ajax als eerste voorspeld en ze worden 16e, dan worden het 15 maal twee is 30 strafpunten).
– Aantal tegendoelpunten van Go Ahead Eagles goed voorspeld, is 100 punten.
– Aantal tegendoelpunten van een andere club goed is 10 punten
– Ieder doelpunt dat u ernaast zit per ploeg, is een strafpunt, echter bij Go Ahead Eagles is het 10 strafpunten per doelpunt dat u ernaast zit.

Deelname is gratis en u kunt weer leuke prijzen winnen:
• 50 euro voor nummer 1
• 25 euro voor nummer 2
• 15 euro voor nummer 3
• 10 euro voor de poedelprijs
Dit wordt een heel lastige klus, want wat gaan de verrassende nieuwkomers doen? Wij van Boerenverstand vroegen daarom de enige echte verdediger binnen de DSV, Dick Schneider, wat zijn verwachtingen zijn.

Dick stelt met zekerheid dat de Eagles 1,4 doelpunten per wedstrijd zal incasseren dat zijn er totaal dus 48. Verrassend is zijn voorspelling dat Heerenveen, Feyenoord en Twente de minste doelpunten tegen krijgen. Wat volgens ons logischer is: Dick denkt dat de keepers van Fortuna, Excelsior en Cambuur de meeste doelpunten om de oren zullen krijgen. Bedenk als deelnemer wel dat Dick zelf ook meedoet, dus in hoeverre hij hier serieus heeft voorspeld blijft de vraag…

Wij durven hier verder niets aan toe te voegen; wel merken wij op dat vorig seizoen Heracles met 49 doelpunten tegen degradeerde terwijl Vitesse er 51 incasseerde en zesde werd!

Wat nieuw is dit seizoen, is dat er ook deelnemers van buiten de DSV kunnen meedoen. Zij spelen dan om de hoofdprijs: “Een jaar gratis lidmaatschap van de DSV”. Wie dat wint, kan lid blijven en dan als lid meedingen naar de geldprijzen, maar dan zit je ook echt wel tussen de kenners. Althans, dat vinden zij zelf vooral… 😉 Hoe dan ook: Wij wensen u veel wijsheid en succes toe, we zijn benieuwd naar de voorspellingen van beide Dicks en, veel belangrijker: we kijken uit naar weer een nieuw, enerverend, spannend en doelpuntrijk seizoen!