Deze vraag kan gerust worden gesteld, nu we alle punten hebben geteld van onze voetbalpoule. Waar normaal gesproken de winnaar de meeste punten heeft, is het bij ons zo dat de winnaar de minste strafpuntpunten heeft. We durven het nauwelijks op te schrijven, maar iedereen is onder de nul punten geëindigd.  De strafpunten vlogen de deelnemers om de oren, ongeveer vergelijkbaar met het aantal tegendoelpunten wat Vitesse momenteel incasseert. Dit heeft wel als grote voordeel dat we niet op voorkennis hoeven te controleren, want dat was er zeker niet.

Er waren diverse deelnemers die de eerste drie op de ranglijst goed hadden, waaronder de ervaren Gerhard Langenkamp. Geen van de deelnemers had de eerste vier goed (Twente was kennelijk te verrassend) en ook niemand had beide degradanten goed voorspeld.

Ronny Mulder, Ge Duchatteau, Frits Veldwijk en Jeffrey van Welsen hadden de eindstand in de eredivisie het beste voorspeld, maar ze liepen bij de andere vragen weer tegen veel strafpunten op.

Bij Erik Nieuwenhuijsen was precies het tegenovergestelde het geval: tweemaal had hij Eagles tegen Zwolle goed voorspeld, maar Erik had geen enkele ploeg op juiste plaats in de eindrangschikking staan; een prestatie die alleen door Eric Noortman werd geëvenaard.

De voorspelde voor- en tegendoelpunten van de Eagles telden heel zwaar door in het eindklassement, en bij deze vragen vielen dan ook verreweg de meeste slachtoffers. Uw columnisten haalden hier samen een kleine 800 strafpunten en we snappen nog steeds niet hoe we deze puntentelling zo stom hebben kunnen maken. Vergelijk dat eens met de slechts 140 strafpunten die Rob van Zuuk hier opliep of met de strafpunten van Roelof Michel, Derya Serik, Stan Smit, Frits Veldwijk en Herman Veldhoen die allemaal onder de 100 strafpunten bleven. En dan te bedenken dat ieder doelpunt ernaast 10 strafpunten opleverde, da’s echt heel knap!

Dat de Eagles 36 punten zouden halen, werd enkel goed voorspeld door Derya Serik, Marcel Kossen en Milan Rouwenhorst. Laatstgenoemde had echt geweldig voorspeld, maar zat er met de doelpunten van de Eagles mijlenver naast, zodat hij helaas toch niet in de prijzen valt. Maar wie hebben dan wel gewonnen?

Laten we beginnen met Dick Schneider, die goed heeft gepresteerd: zonder die lullige 250 strafpunten van Bas Nijhuis was Dick vijfde geworden met 230 strafpunten… maar helaas. Winnaar zonder glorie (want ook in de minpunten) werd Gert Keijl met maar 145 strafpunten.

De top tien (prijzen voor de eerste drie).

  1. Gert Keijl met 145 strafpunten
  2. Paul Haarman, 200 strafpunten
  3. Derya Serik 210 strafpunten
  4. Stan Smit met 225 strafpunten
  5. Frits Veldwijk 235 strafpunten
  6. Marcel Kossen 240 strafpunten
  7. Ge Duchatteau 245 strafpunten
  8. Rob Westerweel 255 strafpunten
  9. Ronny Mulder 265 strafpunten
  10. Marinus de Winter 290 strafpunten

Poedelprijs: de buurjongen met 1.055 strafpunten.  

En voor het lopende seizoen geldt dat iedereen weer gewoon op nul begint; We zijn benieuwd of de winnaar dit jaar wel in de plus uitkomt.