Dwergen in opkomst 

 

Wie de uitslagen van de diverse kwalificaties voor landenteams doorloopt ziet verassende uitslagen. In april 2001 won Australië van Amerikaans Samoa met 31-0 maar dat soort enorme uitslagen zien we niet meer. Zo wonnen de Faeröer eilanden heel verassend van Moldavië met 2-1.

De Faeröer eilanden spelen overigens nu al hun vijf thuiswedstrijden vanwege de verbouwing van hun enige stadion achter elkaar, toch ook opmerkelijk.

Nog verrassender was dat Armenië die tweede staat in de poule van Duitsland, gelijk speelde tegen…..Liechtenstein.En dat kwam niet omdat er vanwege Corona een tiende garnituur naar Liechtenstein moest worden gestuurd, nee het was nota bene een thuiswedstrijd voor de Armeniërs. Luxemburg heeft nu van de vier wedstrijden er al twee gewonnen en dat is voor dat land een ongekend succes.

Maar de allergrootste verassing komt vanaf de Malediven waar Martin Koopman een wereldprestatie leverde door de eilandengroep voor het eerst in de geschiedenis te laten kwalificeren voor de eindronde van de Azië Cup. Het land bestaat uit 1.200 (koraal) eilanden verspreid over 90.000 m2 dus probeer daar maar een voetbalteam te selecteren. En dan verwacht je na zo’n prestatie alles….behalve ontslag.

En toch kreeg Martin dat, omdat de financiële man van de bond aldaar in zijn begroting steeds maar voor een korte periode de kosten van de coach begroot. Uitgeschakeld worden en dan de coach ontslaan en pas weer 2 jaar later een nieuwe coach benoemen is daar de standaard manier om financieel rond te komen.

En als het elftal dan geweldig presteert heb je dus een echt probleem en dat hebben ze als echte malle dieven opgelost.

Maar voor Martin zijn er kansen genoeg: als GA Eagles van Zwolle wint dan heeft hij zo een nieuwe baan!

.

.