De voorspellingen

Wij van Boerenverstand krijgen nogal eens de opmerking dat we wel achteraf kunnen analyseren, maar dat we nog nooit echt vooraf concreet iets voorspeld hebben. Een van de klagers stelde voor dat we een eredivisierondje voorspellen en om het ons niet te moeilijk te maken mogen we bij twee wedstrijden een joker inzetten, die wedstrijden tellen dan sowieso als goed. “Jullie hebben er nooit negen goed,” zei onze criticaster optimistisch. Dat laten wij natuurlijk niet op ons zitten, dus we doen een poging voor komend weekend en dat is moedig, want wat valt er dit seizoen in de eredivisie nu te voorspellen?

Vrijdag staat AZ-Excelsior op het programma, een wedstrijd waar wij met weinig vertrouwen een zege voor AZ voorspellen, het zou ons niets verbazen als het in 1-1 eindigt.

NEC-Cambuur is de volgende wedstrijd. De Nijmegenaren speelden zwak tegen de Eagles en zullen deze week wel streng worden toegesproken. Hoewel het logisch is om hier een gelijkspel te voorspellen, gaan we toch voor een zege van NEC, omdat Cambuur het onmogelijke presteerde. Tegen Ajax kregen ze er maar liefst vijf om de oren.

PSV tegen het opgeleefde Groningen moet toch een overwinning voor de thuisclub worden. Wij hopen dat het sympathieke Emmen wint tegen Fortuna, maar toch gaan we hier voor een uitoverwinning, want Fortuna zal wel weer een penalty krijgen en als Emmen verliest, dan vinden wij dat erg jammer, maar hebben we wel de punten in de zak.

Sparta tegen de Eagles: wij weten het ook niet meer. We hebben met een dobbelsteen gegooid en die kwam uit op een drie dus een gelijkspel. Eigenlijk zou dit typisch zo’n joker-wedstrijd zijn, maar daar komen we later op terug.

Heerenveen tegen Feyenoord wordt ook een gelijkspel, omdat Feyenoord de laatste tijd niets anders meer doet dan gelijk spelen. Toch doen we dat maar niet, want Noppert is geblesseerd dus gaan we voor een overwinning voor de Rotterdammers. Dat is ook wel het veiligst.

Vitesse tegen Utrecht is ook al onvoorspelbaar, dus maar naar vorig seizoen gekeken toen het 3-0 werd voor de Arnhemmers. Wij voorspellen nu dus een overwinning voor Utrecht, want alles is anders dit seizoen. Logisch toch?

Ajax heeft weer een trainer die normaal doet wat hij moet doen, dus die winnen van RKC.

FC Twente is de laatste tijd een slappe hap en heeft uit van Volendam verloren. We zagen dat Ron Jans tegen Groningen zelfs kwaad werd en zal er deze week wel het nodige besproken worden en dus zal deze wedstrijd eindigen in een kleine overwinning voor Twente.

Dan rest nog de vraag: In welke wedstrijden zetten wij onze jokers in? Na lang beraad hebben we er voor gekozen om deze in te zetten in de eerste twee wedstrijden die we fout hebben. Dan hebben we zaterdagavond om half negen in ieder geval nog kans om ze alle negen goed te hebben en kunnen we met een gerust hart “Wie is de Mol?” gaan kijken. Dat is een vraag die dit seizoen al bij veel clubs is gesteld…