De formatie is door Pieter Omtzigt gestopt met terechte argumenten: Kaag heeft in goede tijden teveel uitgegeven en BBB en Wilders willen nog meer uitgeven…dat kan uiteraard niet.

Wij hadden het even niet meegekregen, maar kwamen er toch al snel achter door vele appjes en mailtjes uit Den Haag: ze zijn ten einde raad en vragen ons om advies. Omdat wij dit uiteraard al zagen aankomen, hadden wij ons advies snel klaar: het moet een zakenkabinet worden; de partijen vertrouwen elkaar toch niet. Wij hebben meteen maar een tiental kandidaten doorgegeven met als werktitel: “Samen staan wij (Plas)sterk”.

Dick Advocaat op justitie is vanzelfsprekend, daar moeten we snel mee zijn voordat hij weer een nieuw clubje heeft. Mike Snoei kan snoeien of financiën, Frank en Ronald de Boer samen op landbouw in een duobaan vanwege de vele protesten. Hugo de Jonge op een nieuw ministerie voor ouderen (alle andere ministeries heeft hij al eens gehad).
Aboutaleb op buitenlandse zaken, Herman Finkers op cultuur en Mona Keijzer op koninkrijkszaken; lekker onbelangrijk en dan hebben we in de Kamer geen last meer van haar.

Max Verstappen uiteraard naar Verkeer(d) en Wat er staat en als minister president kan enkel Johan Derksen in aanmerking komen. Die luistert helemaal nergens naar en dat is in die functie de enige manier om te overleven. Met ‘Binnenhof Inside’ kan de publieke omroep dan ook weer concurreren met de commerciëlen en dan hebben we het met een zakenkabinet en een stevige publieke poot in de media ook meteen de polarisatie getackeld.