Alex Kroes is ontslagen als directeur bij Ajax, omdat hij wat aandeeltjes van de Amsterdamse club heeft gekocht. Die aandelen stellen overigens niets voor: één aandeel ASML is ongeveer gelijk qua waarde aan 100 Ajax aandelen. Dit zou hij met voorkennis hebben gedaan en daarom greep de Ajaxdirectie (of wat daar nog van over is) hard in met als argument dat dit niet toegestaan is. Wij van Boerenverstand weten natuurlijk alles van voorkennis, want hoe konden wij (met gewaardeerde hulp van Dick Schneider) nu anders voorspellen dat NEC van PSV zou winnen?

Volgens ons vertellen van Praag en co niet de waarheid en is Kroes om heel andere redenen ontslagen. Het feit namelijk dat hij augustus jl. aandelen Ajax kocht. Wetende welke selectie Ajax dit zou seizoen heeft, getuigt ervan dat hij geen enkel verstand van voetbal heeft en dat is volgens ons de echte reden dat hij te licht is bevonden voor zijn functie en is ontslagen. Kroes heeft overigens wel heel knap gepresteerd in de paar weken dat hij in functie was want Ajax is ongeslagen gebleven tijdens zijn bewind. Zelf noemt hij het Kroes-control. Conclusie: Kroes is geen groot licht en bij Ajax gaat langzaam, maar zeker het licht helemaal uit.

Tijdens de wedstrijd Feyenoord tegen VVV, gespeeld in november 2018, viel na een minuut het licht al uit. Toeschouwers gaven onmiddellijk licht via telefoons en dergelijke maar Bas Nijhuis was onverbiddelijk: wedstrijd gestaakt. Gelukkig voor Bas was de wedstrijd net begonnen, want dan heb je als scheidsrechter recht op de vergoeding die geldt voor de gehele wedstrijd.

Op nummer twee in de top drie van wedstrijden waar het licht uitviel staat de wedstrijd tussen DVS A1 en Kampong A1. Deze beslissingswedstijd eindigde na verlenging in een gelijkspel, zodat er strafschoppen moesten worden genomen. Bij de stand van 7-7 in de strafschoppenserie valt om precies 23.00 uur het licht plotseling uit; de terreinknecht was vergeten om de tijdklok uit te schakelen. Pas na een ruim half uur konden er weer penalty’s genomen worden. De wedstrijd eindigde in 11-10; het was toen al bijna middernacht.

Maar de topper in deze is de wedstrijd tussen Kloetinge en Hoek, afgelopen vrijdag gespeeld onder de leiding van niemand minder dan Wim Bronsvoort. In de tweede helft was er een gevaarlijke aanval van Hoek toen plotseling het licht uitviel. En dat is te toevallig; het heeft er alles van weg dat hier iemand bewust de schakelaar op het juiste moment heeft omgedraaid.
Het bewijs leverde de thuisclub zelf, want binnen de kortst mogelijke tijd schalde het lied “Ik zag het licht “ van Tim Schalkkx uit de luidsprekers. Ook het feit dat de wedstrijd vrij snel daarna hervat werd, pleit niet in het voordeel van de thuisclub, die de wedstrijd bovendien met 2-1 won.

Het voorgaande bewijst dat de functie van terreinknecht steeds belangrijker wordt. In België werd onlangs de wedstrijd KFC tegen Lenaarts afgelast, omdat de terreinknecht de lijnen niet recht had getrokken. Het gerucht gaat dat de thuisclub een aantal geblesseerde spelers had. De beste man nam vervolgens ontslag. Wij van Boerenverstand hebben het idee dat hij nu wel eens in dienst van Kloetinge zou kunnen zijn…