Bayern München is het Ajax van Duitsland, althans dat zeggen ze in Amsterdam. Het grote verschil is dat de club in München leiders heeft en er in Amsterdam bijna alleen maar lijders rondlopen.
De leiding in München greep na het elfde (!) kampioenschap op rij keihard in: men was ondanks het kampioenschap zeer ontevreden en de algemeen directeur Kahn werd onverbiddelijk opzij gezet; dit ontslag kon hij als oud-keeper niet tegenhouden. Bij Ajax kijkt de leiding lijdzaam toe en kon Van der Sar nog steeds de nul houden, maar vandaag maakte hij zelf een einde aan zijn lijdensweg en stapte hij op.

Door Ajax lijden ook veel deelnemers in onze Boerenverstandpoule. U had de opdracht het aantal tegendoelpunten te voorspellen en iedereen had voor Ajax minder tegendoelpunten voorspeld dan de 38 die ze er uiteindelijk om de oren kregen. Evelyne Brontsema liet weer eens zien dat dames wel degelijk verstand van voetbal hebben, want zij voorspelde 35 tegendoelpunten voor de Amsterdammers en zat er nog het dichtste bij.

Afgelopen september hebben we in een column uitgelegd dat een penalty voor RKC tegen Cambuur volkomen ten onterechte was toegekend en benut en dat dit doelpunt niet zou meetellen in onze prijsvraag. Cambuur eindigt dus op 68 tegendoelpunten en niet op 69. Daar dachten we pas weer aan toen we de ongelijke 4-0 overwinning van de Friezen op RKC op uitslagenlijst zagen staan.

De eindstand kan worden opgemaakt. Toch is de winnaar nog niet bekend en dat komt door de ingewikkelde puntentelling, waardoor het tellen qua tempo vergelijkbaar is met de afhandeling van de toeslagenaffaire. Wij hebben tot nog toe alleen nog maar de tegendoelpunten van Go Ahead Eagles en die van Cambuur verwerkt; je moet immers ergens mee beginnen, ja toch?

Han Marsman zit met zijn voorspelling van 47 tegendoelpunten voor Cambuur er 21 doelpunten naast en leidt (dan wel lijdt) nu het klassement voor de slechtste voorspelling per club.

De 56 tegendoelpunten van onze trots de Eagles had niemand goed voorspeld en daardoor heeft iedere deelnemer al 10 strafpunten per doelpunt dat men er naast zit bij GAE. Bij de overige teams is dat gewoon 1 strafpunt. We hebben mede daardoor nu een tussenstand (uiteraard alfabetische volgorde bij gelijke stand) met echte leiders:
1. Marcel van Schalkwijk met min 8 punten
2. Henk Bluemink min 12 punten
3. Dick Toorneman min 12 punten
45. en laatste Pascal Smeenk min 162 punt

Met deze stand gaan wij van Boerenverstand met een heel goed gevoel de zomerstop in. Wij melden ons dan weer met de eindstand van onze poule zodra het nieuwe seizen is begonnen, als er tenminste geen bonnetjes verdwijnen zoals bij de toeslagenaffaire.

Wij wensen U een goede (voetbal)vakantie!