U heeft vast gelezen dat de Nederlandse dames aanstaande dinsdag op doelsaldo worden verslagen door Engeland en daardoor de Final Four gaan missen. Engeland speelt dan tegen het uitgeschakelde Schotland en die gaan echt wel meewerken, want beide landen gaan als één team naar de Spelen en dus hebben ze er belang bij dat de Engelsen doorgaan. Mocht u hieraan twijfelen? Het begrip Gentleman’s agreement is niet voor niets al in 1821 door de Britten uitgevonden.

Wij van Boerenverstand hebben ondertussen een aardige reputatie opgebouwd en het verbaasde ons dan ook niet dat de Schotse coach belde. Petro Martines Losa (in straattaal klinkt dat als ‘loser’) stelde ons zijn vraag: “Hoe krijgen wij zo onopvallend mogelijk zo veel mogelijk tegendoelpunten?”

Enkele van onze adviezen waren:
⁃ huur Floris van Wezenbeek in als ballenjongen (1-0 Eagles Vitesse) dat scheelt al
minimaal een doelpunt
⁃ Geef aan dat het 5 december is, dan begrijpt iedereen dat je cadeautjes uitdeelt.
⁃ Laat beelden zien van Jean-Clair Todibo van Nice, die kreeg al na negen seconden rood.
⁃ Maak de zestien twee meter groter dan is kans op strafschoppen tegen veel groter;
geen scheidsrechtster die dat vooraf controleert en het is heel logisch dat je inches
met meters verward.
⁃ Laat je keepsters bij een strafschop tegen altijd te vroeg bewegen: bij een misser
wordt-ie dan opnieuw genomen.

Maar onze belangrijkste tip was om de speelsters goed de Olympische gedachte mee te geven “Het belangrijkste bij de Spelen is niet om te winnen, maar om mee te doen” en daardoor kun je goed uitleggen dat een 0-12 nederlaag precies past in de Olympische gedachte.

Wat kan Nederland hier in Tilburg (013) tegenover zetten? Wij hebben lang nagedacht. Het enige wat we kunnen bedenken is om ervoor te zorgen dat in Tilburg de wedstrijd wel op tijd begint, maar direct na aanvang stilgelegd moet worden. Dan weten de Schotse dames in ieder geval niet hoeveel ze er tegen moeten krijgen. Als Engeland heeft gewonnen, weten de Belgische dames ook dat ze zijn uitgeschakeld en dan zijn ze wellicht te beïnvloeden.

Hoe krijgen we het spel stilgelegd na aanvang? Doelpalen doorzagen is wat afgezaagd, een bekertje gooien helpt internationaal niet; daar wordt nog doorgespeeld als er een krat bier op het veld wordt gegooid.

Beter lijkt het ons dan ook dat de plaatselijke sponsor (nep) sigaren uitdeelt die even na de aftrap worden opgestoken. Dat is namelijk verboden en als burgemeester Weterings dan optreedt en iedereen persoonlijk aanspreekt, dan zijn we ruim een uur verder en kunnen we rustig beginnen.

Hopelijk zijn de Nederlandse dames dan niet de sigaar en krijgen we ondanks het gentleman’s agreement overzee een heus damesakkoord binnen de Benelux. Geen Nexit, maar Brexit dus.