Twente had PSV bijna verslagen. De ongeslagen Eindhovenaren gingen bijna kopje onder maar door één fluitsignaal teveel kon Twente fluiten naar de winst. De glans is er bij PSV ondertussen wel van af. De eerste helft in Dortmund werd er helemaal niet gevoetbald en op dat niveau breekt ze dat op. In de Nederlandse competitie zijn ze ondanks het mindere spel nog steeds ongeslagen. Als ze dat blijven dan nemen zo ook op dat gebied voorsprong op Ajax: de Amsterdammers weren in 1994/95 ongeslagen kampioen, PSV werd dat in 1977/78. Daarin staat het dus één tegen één en dat is te danken aan onze Eagles, die in 1971/72 Ajax de enige nederlaag bezorgde, in de Adelaarshorst werd het 3-2.

Maar in die ongeslagen status van PSV komt verandering in want wij zouden Boerenverstand niet zijn als niet vooruit zouden kijken. De eerstvolgende eredivisie wedstrijd (na een nutteloos interland weekend) is NEC
tegen PSV en in Nijmegen gaat het gebeuren: PSV gaat verliezen.

Een gewaagde voorspelling en daarom hebben we dit vóór publicatie toch maar even voorgelegd aan een echte expert, niemand minder dan Dick Schneider. We werden vriendelijk en gastvrij ontvangen. “Komen jullie om te leren klaverjassen of moet ik alle onterecht afgekeurde doelpunten van de afgelopen opnoemen, dan hebben we wel even wat tijd nodig”. Toen we de kans kregen om te vertellen dat we kwamen voor zijn voorspelling voor NEC tegen PSV brandde het pas echt los en kwamen wij er niet meer aan te pas….hieronder de bijdrage van Dick:

Aangezien de beide hoofdredacteuren van “Boerenverstand “, ik noem ze Waldorf en Städler, wel boute uitspraken doen, maar dit niet kunnen onderbouwen, hebben ze mij ingeschakeld, op een Schalkwijkse manier. Nu heb ik wel eens eerder wat voorspeld en stond ik bovenaan in de poule en dat was ook de bedoeling niet. Toen hebben ze mij 150 strafpunten laten geven door Bas inside Nijhuis. Terug naar de voorspelling van de wedstrijd van a.s. zondag NEC- PSV. PSV, grandioos ongeslagen in de Nederlandse competitie en NEC dat de rol van onze Eagles heeft overgenomen!

Elke serie wordt vroeg of laat afgebroken (zie Max Verstappen) en bovendien hebben ze in Nijmegen iets wat wij in Deventer niet hebben; ze noemen het “grinta”, vergif, killersmentaliteit. Als PSV dat in Dortmund gehad had, hadden ze nu bij de laatste acht in de Champions Leaque gezeten. NEC heeft dat wel en is sinds oktober vorig jaar de meest succesvolle ploeg na PSV. En dat zag er in het begin van dit seizoen niet naar uit; het regende  witte zakdoekjes voor Rogier Meijer, de trainer, en nu is hij Keizer Rogier van Nijmegen; bekerfinalist en op de drempel van Europees voetbal in het volgende seizoen! Het lijkt wel of ik NEC-supporter ben, zeker niet, en ik gun het ze ook niet en wel hierom niet: In de bekerwedstrijd van NEC tegen onze Eagles werd onze beste speler: Philippe Rommens op een schandalige manier uit de wedstrijd geschopt. DONKERROOD.

De dader, Hoedemakers, kreeg nog niet eens een kaart, maar de Eagles missen al drie maanden Rommens. In die speelronde was er nog geen VAR, dus dit was falen van het arbitrale kwartet! By the way, sinds het invoeren van de VAR durven in mijn ogen de scheidsen niet meer spontaan op eerste waarneming te fluiten en fluiten ze defensief; laten we maar afwachten wat Zeist ervan vindt!

Terug naar de voorspelling zeg ik toch dat NEC wint: PSV gaat eraan!!

Met vriendelijke en sportieve groet,
Dick Schneider