Nederland heeft met 3-2 van Oostenrijk verloren en onze nationale trots wordt van alle kanten figuurlijk afgemaakt. Rafaël van de Vaart en Pierre van Hooijdonk overtroffen elkaar in het afkraken van alles en iedereen en in de Telegraaf werd gesproken van het slechtste Nederlandse elftal ooit.

Wij van Boerenverstand denken hier (uiteraard) heel anders over. Onze jongens hadden de volgende ronde al bereikt en daarom was het briljant dat de spelers niets deden, dat de achterhoede een gatenkaas was en dat we twee keer in eigen doel scoorden.

Het gevolg is namelijk dat we nu aan de goede kant van het schema zitten met als mogelijke tegenstanders de Engelsen en de Belgen. Het Engelse elftal stelt kwalitatief niets voor en als de Belgen al scoren dan is het altijd buitenspel. Spanje is het enige land waar we zeker van verliezen en die ontlopen we.

Voordeel van ons spel tot nu toe is ook dat de spelers nog topfit moeten zijn, hun kruid droog hebben gehouden en dat de tegenstanders ons gaan onderschatten.

En dat we in deze luxe positie zitten is allemaal te danken aan het briljante inzicht van Ronald Koeman, die ook nog heel goed acteert door zogenaamd heel kwaad langs de lijn te lopen en heel snel wisselt. Ook Bart Verbruggen speelt een belangrijke rol in deze tactiek: hij is onze enige serieuze speler op het veld met geweldige reddingen en daardoor lijkt het alsof Nederland voetbalt voor de winst.

Conclusie: we zitten in een heel luxe positie, er zijn geen verwachtingen meer waardoor ze vrijuit kunnen spelen. Maar let op! Niemand mag dit nieuws verspreiden, anders maken we slapende honden wakker en kunnen ze er nog op tijd op inspelen… Als we stil blijven, gaan we nog heel ver komen.