Vrouwen hebben ons mannen op vrijwel ieder gebied ingehaald en overtroefd. Het enige gebied waar wij nog volledig heersten, was dat van de misdaad, fraude en bedrog.

Zakrzewski is niet de naam van een gewichtheffer uit het Oostblok, maar zo heet een charmante ultramarathonloopster. De achternaam goed schrijven lukt maar een keer en daarom noemen we haar bij de voornaam, Joasia. Zij kwam onlangs in het nieuws, doordat ze tijdens zo’n wedstrijdje hardlopen van 80 kilometer de auto zou hebben genomen. Op een deel van het traject haalde ze over een afstand van vier kilometer een gemiddelde snelheid van 56 kilometer. Dat vond de organisatie een beetje ongeloofwaardig en die diskwalificeerde haar. Haar argument was dat ze moe was … wat wij na twee kilometer al zouden zijn geweest.

Het bedrog van Joasia, wat maximaal een paar duizend euro opgeleverd zou hebben, is overigens kinderspel vergeleken met het financiële bedrog in het mannelijke voetbal. Juventus, nota bene bijgenaamd ‘de oude dame’, kreeg onlangs 15 punten aftrek wegens een fraude van 115 miljoen wegens het structureel overwaarderen van voetballers. Het is dat onze recherche nergens tijd voor heeft, want als dezelfde criteria op Ajax zouden worden losgelaten, dan zouden de Amsterdammers binnen no-time failliet gaan.

In Groningen vragen ze nu al miljarden extra aan aardgascompensatie: niet alleen om burgers te compenseren, maar ook omdat alle grond onder de plaatselijke FC is weggevallen.
Barcelona heeft indirect 7 miljoen betaald om scheidsrechters om te kopen, maar dat wordt ontkend: het zou alleen gaan om advies inwinnen hoe spelers met scheidsrechters om moeten gaan.
In België pakten ze het uiteraard veel slimmer aan: als spelersmakelaar Veljkovic telefonisch meldde “dat de keuken was besteld” dan had dat te betekenen dat de boel was omgekocht. Hij viel enkel door de mand, doordat niemand in een half jaar tien nieuwe keukens bestelt, tenzij je volledig van de kook bent natuurlijk, maar zelfs dat kwam bij onze zuiderburen ongeloofwaardig over.
Bij Bayern München is door de tegenstanders heel ‘grundlich’ gefraudeerd: die hebben de CV van de nieuwe trainer Tuchel gemanipuleerd, waardoor deze op papier heel succesvolle trainer door Bayern werd aangesteld. Gevolg: deze trainer heeft in zeven weken vaker met Bayern verloren dan de gemiddelde trainer bij deze club in een heel seizoen.

Maar de grootste prestatie op het gebied van financiële fraude leverde de voormalige penningmeester van de Lepelstraatse Boys (wie heeft er ooit van deze club gehoord?) Deze man slaagde erin om in een paar jaar 30.000 euro te verduisteren bij een club van 240 leden, dat is 125 euro per lid!
Ook dit lijkt echter door de dames overtroffen te worden, want Sigrid Kaag doet een poging om 24 miljard aan stikstofmaatregelen etc. zonder plan en onderbouwing door de Kamers te loodsen en in lucht te laten verdwijnen. Dat is 1.333 euro per Nederlander en van zo’n prestatie worden wij mannen helemaal stil…