In de laatste competitieronde is de wedstrijd Volendam tegen Excelsior de absolute topper. De uitslag van deze wedstrijd gaat namelijk bepalend zijn voor de vraag wie de eredivisie quiz van de DSV gaat winnen. Hier kunt u nog de spelregels nalezen: https://www.dsveno.nl/artikel/boerenverstand-nieuwe-kansen-poule-22-23/

U moest dus voorspellen welke ploeg de meeste tegendoelpunten kreeg en dat blijkt nu toch heel lastig te zijn. Op dit moment heeft Groningen de meeste tegendoelpunten en dat heeft helemaal niemand voorspeld.

Maar het is spannend, want tussen Groningen en nummer vier Excelsior zitten maar twee doelpunten verschil. Volendam zit daar met Cambuur tussenin, vandaar het grote belang van de wedstrijd tegen Excelsior.

Het aantal tegendoelpunten voor onze Eagles telt heel zwaar mee voor de einduitslag. Momenteel hebben ze 54 tegendoelpunten en dat is alleen voorspeld door onze wijze voorzitter! Voor hem is het te hopen dat er zondag in Heerenveen niet gescoord wordt.

Wij achten Marinus de Winter kansrijker, want hij heeft 57 tegendoelpunten voorspeld. De schrijvers van deze columns springen een gat in de lucht als de Eagles maar één doelpunt tegen krijgen, want dan halen zij de optimale score. Dat zou dan helaas ook voor Dick Toorneman gelden, maar gelukkig heeft hij Ajax voorspeld als de ploeg met de meeste tegendoelpunten en daar krijgt hij voldoende strafpunten voor.

Voor de tegendoelpunten bij Groningen gaat het strafpunten regenen. Sommigen zitten er wel heel ver naast. We zullen geen namen noemen maar Jan Henning, Derya Serik en onze penningmeester voorspelden dat Groningen minder dan 50 doelpunten tegen zou krijgen.

Twente lijkt onderaan te eindigen, want dat heeft nog maar 26 tegendoelpunten. Pascal Smeenk heeft 24 tegendoelpunten voorspeld en gaat daarmee echt scoren tenzij Ajax zondag eindelijk eens echt gaat voetballen.

Ron Sotthewes heeft Emmen en Fortuna samen 210 tegendoelpunten toegekend en lijkt daarmee kandidaat voor de poedelprijs.

De definitieve ranglijst is zondag pas bekend. We zullen daarna nog wel enige dagen nodig hebben om de winnaar te bepalen. Wij verwachten overigens dat de winnaar iemand zal zijn die hierboven niet genoemd is, omdat het echt nog alle kanten op kan gaan.