De gebeurtenissen op het WK voor dames zijn voor ons met boerenverstand niet meer te bevatten.

Het Spaanse elftal gaf aan zich te vervelen in Nieuw-Zeeland. Het zou er te saai zijn. Wij begrijpen hier helemaal niets van want je bent toch op een WK om te trainen en te voetballen. De dames zitten volgens eigen zeggen opgesloten in het verre Palmerston North waar ‘s avonds helemaal niets te beleven valt. Wat hadden ze daar dan verwacht? Aantrekkelijke mannen/vrouwen bij gebrek aan hun eigen partners? Wij denken dat ze zich niet hebben kunnen aanpassen aan het nieuwe dag- en nachtritme….en dat ze daardoor de kluts kwijt zijn.

Ze zijn wel druk bezig geweest met de HAKA waarvan ze dachten dat dat te maken had met het haken van de tegenstanders. Dat hadden ze totaal mis want de HAKA is een rituele dans van de Nieuw-Zeelandse Maori. Die raken helemaal overstuur als er bij het uitvoeren van die dans geen respect wordt getoond. Dat hebben de Spaanse dames net als de Nederlandse dames niet gedaan. Na het aanbieden van excuses kregen ze van de Maori zelfs uitleg over de dans. ’s Nachts zal er in het fatsoenlijke Nieuw Zeeland inderdaad niets te beleven zijn maar overdag natuurlijk wel.

En de Spaanse dames slapen kennelijk overdag want ze werden met 4-0 in de pan gehakt door het op voetbalgebied nietige Japan. Ze hebben kennelijk ook getraind op een cricketveld en als dat zo is dan weet je zeker dat ze het doel nooit zullen vinden. Omdat de tegenstand op dit WK zo zwak is hebben de Spaanse dames toch de 2e ronde bereikt. Geen wonder met tegenstanders als Zambia en Costa Rica waar het damesvoetbal nog in de kinderschoenen staat.

Hoe nu verder met dit elftal? Zaterdagmorgen moeten ze om 7.00 uur aantreden tegen Zwitserland. Het beste advies is om de wedstrijd te verplaatsen naar 7 uur ‘s avonds want dan zijn ze wellicht wel wakker. Een andere mogelijkheid is om ze per direct naar Spanje terug te vliegen zodat ze weer in hun ritme kunnen komen en dan vrijdagavond terugvliegen… mDoen ze dit niet dan is de kans groot dat ze eruit vliegen.