Het WK zit erop. In de finale werden zeker tien opgelegde kansen gemist en ook ongeveer evenveel kaarten. De scheidsrechter paste zich moeiteloos aan, hij wisselde geweldige momenten af met onbegrijpelijke gemiste kaarten en een heel belangrijk gemist voordeel voor Frankrijk vlak voor het einde van de reguliere speeltijd. Argentinië won uiteindelijk verdiend na een krankzinnige finale: 80 minuten niks aan en daarna vielen we van de ene verbazing in de andere, en dat maakt voetbal zo mooi.

Wij hebben het spelregelboekje erop nagekeken maar rode kaarten mogen toch echt nog wel gegeven worden.
Bij het zoeken hierna viel ons oog op de zes seconden regel voor de keeper. Wij konden dit niet geloven dat deze regel nog bestaat omdat deze door geen scheidsrechter wordt toegepast, maar ons boekje is toch echt de meest recente. Wellicht is de straf hiervoor, een indirecte vrije schop tegen, een te strenge straf. Wellicht als dit omgezet wordt naar bijvoorbeeld een hoekschop, dat een scheidsrechter dit gemakkelijker kan toepassen.

Voor ons als DSV is er goed nieuws over de eindstand van onze poule, want er is namelijk niemand van ons onderaan geëindigd. Met afstand laatste zijn namelijk geworden ons gastdeelnemers Arie Brink en Siemen Mulder die 52 punten haalden. Maar omdat ze het samen hebben ingevuld moeten we dat delen door twee en komen zij dus op 26 punten uit.

Daarmee houdt het goede nieuws voor ons ook wel op want in top tien komen alleen Everlyne (heel goed, 4e!) en de Witte Bond op de 10e plek voor. Wij zijn weggespeeld door onze gasten. Ereplekken waren er voor Jaap Poll die op achternaam Jaap Uilenberg net voorbleef en voor Ed Janssen. Arjan Kampman werd met dank aan de vroege uitschakeling van Duitsland zesde. Sietse Eelsing van Heerenveen was de Andries Noppert van onze poule en eindigde als vijfde.

Erik Borst werd derde maar echt spannend werd het pas toen we moesten bepalen wie de winnaar, pardon, winnares werd. Suzanne van den Haak stond lang bovenaan maar werd door Priscilla Been op de eindstreep ingehaald…maar niet voorbij gegaan. Beide dames eindigden namelijk op 87 punten en zijn dus gedeeld eerste geworden. Zij geven hun prijzengeld aan respectievelijk Jeugdfonds Sport en Weeskinderen Rwanda.

Prima keuzes waar Rutte met zijn egels en de FIFA nog heel veel van kunnen leren.