De FIFA heeft eindelijk erkent dat Qatar een foute keuze is geweest. Oorzaak waren de keuzeheren waarvan nu het merendeel het WK vanuit de gevangenis moet bekijken.

Maar er zijn veel meer foute keuzes gemaakt. Ajax koos Schreuder als trainer maar komt pas in de buurt van de FIFA als het Frank de Boer als opvolger zou aantrekken. Piqué van Barcelona zat in zijn laatste wedstrijd na een lange carrière op de bank voor een gepast afscheid zonder wanklank, maar die keus pakte verkeerd uit want hij kreeg rood na aanmerkingen op de leiding!
In 1968 eindigde de EK finale tussen Italië en Rusland in 1-1. Verlengingen hadden we toen nog niet dus moest er geloot worden. De Russische aanvoerder liet het aan Italië om uit de twee briefjes te kiezen. Dat was een goede keuze want wat zou er met hem gebeurt zijn bij thuiskomst als hij het verkeerde briefje had getrokken? Toch pakte deze keuze verkeerd uit want Italië won de loting en was Europees kampioen. Wij van Boerenverstand zouden wel het tweede briefje geopend hebben, met Italianen weet je het maar nooit…
De meest bizarre toss was nodig bij de tafeltennissters van Lybrae uit Heerlen. Zij bereikten door goed muntje opgooien de volgende ronde. Hier duurde het vanwege telwerk door de arbitrage maar liefst 2 uur voordat er geloot kon worden. Toen ze het drie keer hadden gecontroleerd was de slotsom dat het in sets 4-4 was, in games 15-15 en in punten 280-280 stond. Tegenstander Fenerbache droop af en miste door het lange wachten (toen nog niet door Schiphol veroorzaakt) de terugvlucht.
D66 Statenlid Willem Cool (jurist) koos in 2011 het verkeerde kleur potlood. Doordat hij met het blauwe (in plaats van verplichte rode) potlood zijn stem uitbracht telde deze niet en dat kostte D’66 een zetel.
De Noorse langlaufer Riiber lag dit jaar op goudkoers. Maar door Corona had hij niet de kans het parcours goed te verkennen en U raadt het al: Vlak voor de finish nam hij de verkeerde afslag…en was meteen kansloos.
Er zijn ook buiten de sport verkeerde keuzes gemaakt: in Heerlen werd een verkeerd lichaam gecremeerd, in 2010 zaten twee oudere mannen met dezelfde achternaam in de wachtkamer van het ziekenhuis…en de verkeerde werd geopereerd. We zien wel eens dat mensen bij het amputeren van hun been vaak op het andere been zetten: Niet dit been! In Boston vroeg een man middels een in scène gezette overval zijn partner ten huwelijk, die vervolgens een begrijpelijke keuze maakte.
Overheden maken vaak verkeerde keuzes met het uitgeven van geld. Topper in deze is Unesco wat 7 miljoen gaf aan Zambia dat begin zestiger jaren beweerde als eerste iemand op de maan te kunnen zetten. Verder dan ronddraaien in een olieton kwamen ze niet…
Hai The-San uit Taiwan maakte de goede keuze en trouwde, via een koppelaar, met de vrouw van zijn dromen maar hij vergat haar naam te controleren en trouwde met de verkeerde dame. In de Jeruzalem Post lezen we dat een Israëliër al voor de elfde keer is gescheiden, geen gelukkige keuzes, al zullen sommige mannen wellicht denken dat dit juist zeer bewuste juiste keuzes zijn.
En daarmee zijn we weer terug bij de FIFA; het was geen absoluut geen foute keuze om voor Qatar te kiezen,  maar juist een bewuste keuze die mogelijk is gemaakt door omkopingen.