Onze Eagles kregen zonder VAR tegen Den Haag ten onrechte geen penalty en tegen Sparta met VAR gebeurde
hetzelfde. Als Super-VAR grijpen wij in en kennen de Eagles een doelpunt en dus een punt toe. Daarmee hebben wij met onze voorspellingen in de vorige column de maximale punten gehaald en zijn onze criticasters voorlopig stil.

Stil was het ook rond het WK voor clubteams, wij hadden dit helemaal gemist totdat wij toevallig lazen dat Real Madrid dit had gewonnen door in de finale met 5-3 van Al Hilal te winnen. Wij dachten eerst dat Real alleen tegen de voetballer Al Hilal gespeeld had maar dit blijkt toch echt een voetbalclub te zijn. Na het nodige zoekwerk ontdekten we dat dit een club uit Saoedi-Arabië is.

In de halve finale hebben de Madrilenen ook al gewonnen van een club met ‘Al’ ervoor, dit was Al Ahly een naam die je alleen met de grootste moeite door de spellingscontrole krijgt. Deze club komt uit Egypte een land waar ze vroeger al piramides konden bouwen maar nu geen verdedigingsmuur want ze kregen er al vier om de oren tegen een op halve kracht spelend Real. Zodoende heeft Real Madrid al de eerste prijs binnen.

Dit toernooi valt in de categorie overbodige toernooien die alleen voor het financiële gewin worden gehouden. Wij hebben wel een suggesties voor de FIFA om nog een soortgelijk financieel lucratief toernooitje te organiseren. Laat de continenten tegen elkaar spelen: dus de beste spelers van Europa tegen de beste Afrikanen en Zuid-Amerikanen. Dan doen de Australiërs en de Amerikanen als outsiders mee en als Antarctica het toernooi op eigen ijsvlakte mag organiseren dan maakt dit werelddeel ook een kansje. Dat kunnen heel interessante potjes worden waarbij zelfs wij als de echte kenners de uitslagen niet durven te voorspellen.

U zult wellicht tegenwerpen dat er dan geen supporters zullen zijn want wie is er nu voor een Europees elftal? Maar die aanhangers zijn er wel degelijk want in Frankrijk zullen de stadions vollopen en zal het enthousiasme voor het Europese team geen grenzen kennen. Dit als dankbetuiging voor het gegeven dat zij nog steeds met 62 jaar met pensioen mogen wat alleen maar kan doordat zij een netto ontvanger binnen de EU zijn. Wellicht is 62 jaar wel terecht, want de levensverwachting zal minder hoog zijn in Frankrijk door al die wijn en het roekeloze rijgedrag (wellicht ook door de combinatie). En zo betalen wij indirect toch nog VUT premie voor werknemers in een land waar de fut al uit is.