Onze jaarlijkse poule is weer een groot succes, veel deelnemers. Er moest voorspeld worden welke club in 2023-2024 het snelste een doelpunt tegen zou krijgen en tegen wie.
Het is nog niet duidelijk of het snelste doelpunt telt vanaf aanvang wedstrijd of dat ook begin 2e helft moet meetellen, we moeten de reglementen nog goed bestuderen in deze.

Het waren weer de bekende voorspellingen: de top drie (daar werd Ajax toen nog toe gerekend) zou het snelste scoren en Volendam en Almere zouden het kind van de rekening worden.
Velen zaten helemaal mis, want momenteel heeft PSV het snelst een tegendoelpunt gekregen… Tegen Volendam stonden ze al na precies een minuut met 1-0 achter. Alleen Ajax deed het beter want dat kreeg tegen Heerenveen in de tweede helft al na 47 seconden weer een doelpunt om de oren.

Dick Toorneman had voorspeld dat Volendam het snelst een doelpunt tegen zou krijgen wat dan door Ajax gescoord zou worden: als je had voorspeld dat Wilders de afgelopen verkiezingen geen zetels zou krijgen, dan zat je er tenminste maar één keer naast.

En wie met deze gegevens naar de stand kijkt, kan behalve Dick er velen wegstrepen of een blauwe kaart geven+ dan hebben ze daarmee in ieder geval de primeur.
Ge Duchatteau en Wim Bronsvoort zijn hiervoor de gegadigden, want zij hebben PSV en Volendam precies goed, alleen omgekeerd dus zij kunnen dit jaar fluiten naar de prijzen.
Meer dan vijftien deelnemers hadden het verdedigende zo solide Almere voorspeld als “flopploeg”, twaalf Volendam en alleen Dick Schneider had Go-ahead Eagles. Dick zal wel gedacht hebben dat als hij niet wint de Eagles dan in ieder geval niet snel een doelpunt tegen hebben gekregen.

Wie we niet kunnen wegstrepen, zijn de leden van de Zwarte Bond. Frits Veldwijk heeft Heerenveen als snelste laten scoren, iets wat alleen maar wordt overtroffen door Marinus de Winter, want die heeft PSV voorspeld als ploeg die het snelste een doelpunt tegen krijgt… tegen Volendam! Beide heren zijn normaal gesproken niet meer in te halen al hebben we in Afrika weer gezien dat in voetbal alles mogelijk is.

Boze (jaloerse) tongen zullen wel weer beweren dat Marinus zich vergist heeft en door het niet goed lezen van de spelregels de ploegen heeft omgedraaid, maar dat is onzin. Routiniers als hij weten dat topclubs soms uit gemak slap aan een wedstrijd beginnen en juist dan krijg je deze snelle tegendoelpunten. Marinus bewijst dat je met Boerenverstand zowel letterlijk als figuurlijk altijd verder komt.