Wie de sportuitslagen van de afgelopen dagen goed bestudeert zal zich afvragen of hij of zij niet te
diep in het glaasje heeft gekeken. Op ons van en met Boerenverstand werd veelvuldig een beroep gedaan om te analyseren wat er aan de hand is. En onze conclusie is simpel: hier moet de gokindustrie achter zitten, bewijzen te over.

Hoewel we van het thuisfront niets meer mogen schrijven over het WK voor dames moeten we toch daar beginnen. Italië uitgeschakeld door een fantastisch eigen doelpunt en een tegendoelpunt diep in blessuretijd, dan weet je dat als dit tegen Zuid Afrika gebeurt dat de maffia er achter moet zitten. Deze prestatie verbleekt nog bij die van Duitsland dat in de op papier zwakste poule meer doelpunten scoorde dan de drie andere ploegen maar toch nach hause ist. Dit alles heeft tot gevolg dat het deelnemersveld in de tweede ronde op dit WK eerder thuis hoort bij Deventer op Stelten dan in de Adelaarshorst.

Maar ook bij de mannen is het raak of liever gezegd helemaal mis. Klaksvikar Trottarfelag, de enige serieuze ploeg en dus kampioen op de Faeröer eilanden schakelde in de voorronde van de Champions Leque de Zweedse kampioen BK Hacken uit. Dit kan enkel het gevolg zijn van omkoping net als dat dat Santa Coloma uit Andorra won van een ploeg uit Montenegro en dat terwijl ze uit met 2-0 hadden verloren. Behalve een belastingparadijs is Andorra kennelijk nu ook een omkoopparadijs. AZ is de volgende tegenstander van de ploeg uit Andorra en dat leidt in Alkmaar tot paniek want enkele spelers hebben tegen familie en vrienden als trots verteld dat ze hun Europees debuut gaan maken. En om dan te vertellen dat dat in Andorra begint is een zware opgaaf: je zoontje zal later maar moeten vertellen dat papa Europees heeft gespeeld in Andorra. Ons advies: vertel gewoon dat je daar op trainingskamp was, meer dan een veredeld trainingspotje is dit ook niet.

Bij Dinamo Tiblisi tegen Hamrum Spartans FC uit Malta kon u met zes tegen één gokken op winst van de ploeg uit Malta. Dat is ongeveer vergelijkbaar als dat u uw geld aan Sigrid Kaag toevertrouwt want dan is het ook weg. Toch won de Maltezer ploeg en die moeten nu iedereen inschakelen om de volgende ronde te organiseren want daar had niemand rekening mee gehouden, behalve dan wat schimmige figuren die met geld strooiden.

Maar dit alles verbleekt bij de atletiek. Op de Universiade deed de Somalische hardloopster Nasra Ali Abukar mee op de 100 meter hardlopen en haar tijd van 21,81 seconden is langzamer dan het wereldrecord op de 200 meter van Griffith-Jones die ooit 21,34 seconden liet noteren op die afstand. De Somalische minister van sportzaken is al ontslagen maar Nasra heeft er vette contracten aan overgehouden. Netflix biedt al geld om een documentaire te maken maar ze kan echt een klapper maken door een enorm aanbod van Pvda/Rood Links die haar willen contracteren voor een hardloopwedstrijd tegen Frans Timmermans. Het sportieve imago van Frans kan wel een opsteker gebruiken en daar is een hardloopwedstrijd tegen atlete Nasra een uitgelezen mogelijkheid voor. Wel komt in het contract te staan dat de wedstrijd over 50 meter zal gaan, anders is de kans te groot dat één van beiden de finish niet zal halen.

U moet dus vanaf nu op alles voorbereid zijn, het is zelfs mogelijk dat Ajax de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles gaat winnen. Verwacht dus het onverwachte.